viernes, 11 de junio de 2010

Poarta-ti crucea!

Nu trebuie sa ne construim singuri crucea, desi necredinta este un templar foarte bun. Nici nu ni se permite sa alegem singuri crucea, desi egoismul ar fi bucuros sa fie domn si stapan. Crucea este pregatita si adusa de dragoste divina, si noi trebuie s-o acceptam bucurosi.

Trebuie sa ne luam crucea si s-o purtam ca pe o povara care ni se cuvine, nu sa stam si sa ne plangem. Acum Isus ne invita sa plecam umarul sub jugul Sau usor. Si nu trebuie sa ne uitam la El bosumflati, nici sa batem din picioare de nervi, nici sa cadem disperati si nici sa o luam la fuga de frica. Trebuie ne purtam ca niste adevarati urmasi a lui Isus. Si daca El a fost un purtator al crucii, ce povara mai nobila ne-am putea dori?

Dragilor crucea nu este facuta din puf si nu este invelita in catifea. Este grea si impovareaza umerii, dar nu este o cruce de fier, desi temerile ne-au pictat-o in culorile fierului. Este o cruce de lemn, si omul o poate duce, fiindca Omul Durerii a purtat-o cel dintai. Trebuie sa ne amintim ca Isus a dus-o, si ni se va parea mai usoara; trebuie sa ne amintim ca va fi urmata de o coroana, si gandul gloriei viitoare va lumina greutatile prezente.

De aceea fie ca Domnul sa ne ajute sa purtam aceasta cruce cu deplina supunere pe care trebuie s-o arate urmasii Celui Rastignit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario