jueves, 10 de junio de 2010

Cand Dumnezeu promite.....

Sfanta Scriptura cuprinde multe din promisiunile Domnului. Totusi, promisiunile Domnului nu se rezuma la cele expuse in Biblie ci Dumnezeu face si astazi promisiuni personales tuturor celor care il urmeaza. Cu siguranta multi dintre noi am avut sau avem promisiuni din partea Domnului ca El va lucra si se va implica in viata noastra.

Cand Dumnezeu promite .... invatam ce este ADEVARUL.
  • Caracteristica principala a promisiunilor lui Dumnezeu este temelia pe care sunt asezate, Adevarul. Domnul Isus Cristos spunea despre El (Ioan 14:6) : "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata". Cand Dumnezeu promite putem invata din promisiunile Lui ce este adevarul, pentru ca stim ca in Dumnezeu nu exista umbra de schimbare, ca ceea ce El promite se va face si nu pot incapea interpretari sau neimpliniri in promisiunea facuta de Dumnezeu. 
Cand Dumnezeu promite .... invatam ce este PUTEREA.
  • Promisiunile sunt o parte importanta a vietilor noastre si nu fac altceva decat sa stabiliasca un scop pe termen scurt pe care noi, ca si oameni, tindem sa il atingem. Ceea ce diferentiaza promisiunile noastre de promisiunile lui Dumnezeu esta ca sunt lipsite de putere. Cand Dumnezeu promite invatam ce este PUTEREA pentru ca promisiunile Domnului sunt pline de putere. Daca este cineva care poate sa duca la indeplinire prin puterea Lui promisiunile pe care le face, acela este Dumnezeu.  
Cand Dumnezeu promite .... invatam ce este SIGURANTA.
  • Sa ai o promisiune din partea lui Dumnezeu inseamna totodata siguranta. Aceasta siguranta vine in urma adevarului si a puterii care insotesc promisiune Domnului. Cand Dumnezeu promite putem experimenta sentimentul SIGURANTEI ca aceasta promisiune se va implini. De altfel, Bibilia arata ca Dumnezeu nu intarzie in implinirea fagaduintelor Lui (2 Petru 3:9) si nicidecum nu poate aparea indoiala ca Dumnezeu nu va duce la indeplinire ceea ce El promite.  
Cand Dumnezeu promite .... invatam ce este MULTUMIREA.
  • Multumirea e tot ce ne mai ramane atunci cand Dumnezeu promite pentru ca, in adevar, promisiunea Lui nu ramane neimplinita. Atunci invatam sa venim inainte Lui cu inima plina de multumire pentru ca, desi nu meritam de multe ori, El implineste in viata noastra promisiunile Lui. 
Sa ne incredem in Domnul dar, si in promisiunile facute, pentru ca stim ca, mai devreme sau mai tarziu, vom vedea implinite promisiunile Lui fata de noi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario