sábado, 26 de junio de 2010

Intareste-te si imbarbateaza-te!

Dragostea lui Dumnezeu pentru slujitorii Sai Il face interesat de starea lor emotionala. El ii vrea intotdeauna curajosi. Unii cred ca nu e mare lucru pentru un credincios sa fie tulburat de temeri si indoieli, dar Dumnezeu nu crede asa. Din textul acesta reiese clar ca Stapanul nostru nu vrea sa fim chinuiti de temeri.
El ne vrea liberi de griji, indoieli si lasitate. Stapanul nostru trateaza necredinta mult mai serios decat o facem noi. Cand suntem disperati, suntem subiectul unei boli care ar trebui sa ne faca sa mergem inmediat la Marele Medic. Domnul nu vrea sa ne vada fetele posomorate. La curtea lui Ahasveros era o lege care interzicea celor posomorati sa se infatiseze regelui; la curtea Regelui Regilor nu exista o asemenea lege, fiindca putem veni la El jelind, El ne va da ,,o haina de lauda in locul unui duh mahnit" (Isaia 61:3), fiindca avem multe motive de bucurie.
Crestinul trebuie sa fie curajos, ca sa-L poata slavi pe Domnul indurand incercarile cu bucurie. Daca este fricos si slab, il va dezonora pe Dumnezeu. In afara de asta, va fi un exemplu negativ. Boala indoielii si a descurajarii este o epidemie care se raspandeste cu repeziciune in turma Domnului. Un credincios posomorat va intrista douazeci de suflete. Mai mult, daca iti pierzi curajul, Satan va fi prea puternic pentru tine. Lasati sufletul sa se bucure in Domnul. ,,Bucuria Domnului va fi taria voastra" (Neemia 8:10), si nici o forta a raului nu te va invinge. Lasitatea te face sa cobori steagul. Mai mult, munca este mai usoara pentru cel cu inima usoara, si succesul va fi de partea lui. Omul care lucreaza, bucurandu-se in Domnul si crezand in El din toata inima, are parte de biruinta.
Cel care seamana cu speranta va secera cu bucurie; de aceea nu ne ramane decat sa ne intarim si sa ne imbarbatam.

No hay comentarios:

Publicar un comentario