lunes, 28 de noviembre de 2011

Ramai in castel !

A fost odata un rege care avea o fiica. O iubea ca pe lumina ochilor lui, si a incercat sa ii dea tot ce avea mai bun ca sa o vada fericita. Cand fetita a crescut si a abandonat jocurile copilaresti, tatal ei s-a gandit ca e timpul potrivit sa caute pe cineva pentru micuta lui. Intr-o zi tatal a stat de vorba cu fiica lui, spunandu-i:
-Draga mea, va ajunge un moment in viata ta, cand va trebui sa cunosti o persoana cu care vei incepe o noua viata. Dar, sa sti ca eu m-am gandit la lucrul acesta cu mult timp in urma, si ti-am pregatit pe cineva special. Va trebui sa astepti putin pana el va fi pregatit sa fie un rege bun pentu imparatia mea si un sot bun pentru tine. De aceea iti cer sa fi rabdatoare caci la timpul potrivit el va aparea.La scurt timp dupa aceasta, a venit in palatul imparatesc postasul satului care din intamplare a gasit printesa in gradina, plictisita. El era un baiat dragut si printesei ii prindea foarte bine sa aiba un amic de incredere cu care sa isi petreaca timpul. Intr-una din zile, el a invitat-o la o sarbatoare care avea loc in sat si, in ciuda faptului ca stia bine ca tatal ei nu era de acord ca ea sa mearga la acel eveniment, a plecat.
Apoi, mai tarziu,vestea ca vrea sa se casatoreasca cu tanarul acesta l-a suparat mult pe tata care i-a luat dreptul la mostenire si a izgonit-o din castel.
Odata casatorita, viata ei s-a schimbat radical; nu era cum si-a imaginat-o. Trebuia sa se ocupe de multe lucruri care niciodata nu trebuise sa le faca fiind printesa. A trebuit sa se obijnuiasca sa traiasca saraca, deoarece sotul ei era postas si nu castiga mult, doar necesarul sa supravietuiasca. Cu timpl si-a dat seama ca nu era fericita dar nu se mai putea schimba nimic.

Intr-una din zile, in timp ce privea spre palatul tatalui ei, a zarit din indepartare un calaret calare pe un cal alb, care se intrepta spre palat in graba. Cand trecu pe langa ea, fata lui radia bucurie si nerabdare. La intrare in palat il astepta imparatul. Ii spusese niste cuvinte, iar calaretul pleca capul suparat si se indeparta dezamagit de castel.

De multe ori in viata noastra, ca tineri, ne aventuram sa cunoastem "postasii" lumii acestea, fara sa ascultam de Tatal nostru, care a pregatit pentru noi pe printul potrivit. Ne-a cerut sa fim rabdatori si sa asteptam in castel pe acel print si la momentul potrivir va aparea.
Un ultim gand dragi tineri .
Ramaneti in castel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario