martes, 7 de enero de 2014

Experiente cu Domnul in Rusia

În dată de 23 aprilie 2007, am plecat pentru prima dată, cu un grup de fraţi din Biserica Penticostală Betleem Londra, în Siberia Orientală, zona Vladivostok şi Nahotka. Vladivostokul se afla la9582 km de Moscova. Este cel mai important oraş port al Rusiei de la marea Japoniei. La 250 km de Vladivostok se află oraşul Nahotka. Acest oraş era locul unde pe vremea Uniunii Sovietice se strângeau deţinuţii politici pentru a fi apoi repartizaţi în închisorile din Siberia Orientală. Este ultima staţie a căii ferate numită „transiberiana” de pe teritoriul Rusiei.
În Nahotka există două biserici penticostale, având în jur de 450-500 membri fiecare. Le-am vizitat pe amândouă, am întâlnit fraţi sinceri care Îl caută pe Domnul cu o inimă curată. În biserica păstorită de fratele Nikolae Latkinova am avut o părtăşie minunată în prezenţa Duhului Sfânt, acolo la capătul pământului, noi români, ei ruşi, Domnul ne-a cercetat într-un mod deosebit. Am descoperit că aveau cântări pe care le ştiam şi noi. Le-am cântat împreună, ei în limba rusă, iar noi în română îl lăudăm pe Dumnezeu. Fratele Victor Şerban care era cu noi şi fiind dirijorul corului bărbătesc în Biserica Betleem din Londra, ajutat de fraţii Colea şi Andrusa, translatorii echipei de misiune, a reuşit împreună cu corul fraţilor ruşi şi cu noi, românii, să facă două cântări de cor cântate în ambele limbi.
Când cântam spre slava Domnului aceste cântări mă gândeam ce frumos va fi în ziua când nu numai din Rusia şi România, ci din toate popoarele de pe pământ vom cânta spre slava Domnului, în Raiul lui Dumnezeu (Apocalipsa 7:9-10). La sfârşitul acelei seri, un frate din oraşul Balşoi Kaminka ne-a mărturisit felul în care s-a întors la Dumnezeu.
Înainte de a se pocăi, el era un tânăr care consuma foarte multe droguri. (Vreau să menţionez că în toată Rusia tinerii se droghează foarte mult.)
Când a rămas odată fără bani, pentru droguri, a intrat noaptea într-o bibliotecă şi a furat câte cărţi a putut duce el în mâini. A mers în piaţă şi a început să vândă cărţile. Vindea cărţile şi cu banii obţinuţi cumpăra droguri. Într-o zi, a mers în piaţă cu o carte, dar primul om care a luat-o în mână, a deschis-o, s-a uitat puţin în ea, a închis-o repede, i-a dat-o înapoi şi a plecat. La fel a făcut şi al doilea om şi al treilea şi toată ziua aceea nu a putut să vândă cartea. Seara când s-a dus acasă, supărat că nu şi-a vândut cartea, a început să citească în ea să vadă ce fel de carte este. Era Biblia. Ne spunea tânărul că nu a auzit în viaţa lui o cântare de la adunare, nu a auzit nici o predică, nu a fost la biserică niciodată în viaţă, dar din seara aceea a început să citească Biblia cea furată şi a tot citit. Cuvântul lui Dumnezeu a lucrat în viaţa lui, nu s-a mai drogat pentru că a fost eliberat de puterea lui Dumezeu citind Cuvântul Domnului. Era lider de tineret în biserica penticostală din oraşul Balşoi Kaminka, de lângă Vladivostok. Totul a început de la Biblia pe care el a furat-o. Cuvântul Domnului are putere să mântuiască pe oricine. Să citim, să citim şi să împlinim Cuvântul lui Dumnezeu.

C.N


No hay comentarios:

Publicar un comentario