lunes, 14 de noviembre de 2011

Apasat de slabiciune, apelezi la rugaciune.

"Dar in mijlocul stramtorii lor s-au intors la Domnul, Dumnezeul lui Israel, L-au cautat si L-au gasit."

(2 Cronici 15.4)

"...le tanjea sufletul in ei. Atunci, in stramtoarea lor, au strigat catre Domnul si El i-a izbavit din necazurile lor." (Psalmul 107.5-6)

"De fapt, noi nu ne rugam deloc pana cand nu ajungem la capatul puterilor. Cand un om se afla la capatul puterilor, nu este o lasitate din partea lui sa se roage Domnului, ci aceasta este singura cale de a intra in contact cu Realitatea. "Oh, daca as sti cum sa intru in contact cu Realitatea care explica toate lucrurile!" Pentru aceasta, nu exista decat o singura cale, si anume calea rugaciunii. (Oswald Chambers)

"Doar atunci cand realizam nevoia noastra ne rugam si izbandim. Atata timp cat avem impresia ca ne putem descurca si fara Dumnezeu, nu ne deranjam sa strigam catre El. Din aceasta cauza, raspunsul intarzie uneori. Pe masura ce criza se adanceste, incercarea noastra devine to mai fierbinte. Orice alt ajutor a disparut, si atunci sufletul se intoarce spre Dumnezeu. Momentul in care atingem punctul culminant al incercarii noastre devine astfel oportunitatea lui Dumnezeu, iar El Se arata glorios in sfintenia Sa, infaptuind adevaratele miracole.

"Intr-una dintre crizele vietii sale, Whitefield a zis: "M-am aruncat orbeste in bratele Lui atotputernice." Cu toate ca resursele noastre par ridicol de limitate, nu trebuie pastrate cu nici un chip.

Dumnezeu lucreza adesea prin lucrurile pe care le avem. Vaduva sin Sarepta a trebuit sa-si foloseasca putinul ulei si pumnul de faina, iar baietelul din Galileea a trebuit sa renunte la cele cinci painisoare de orz ale sale si la cei doi pestitsori. Arme care par nefolositoare in mainile noastre devin puternice in mainile Domnului. Metodele lipsite de inspiratie divina sunt nimic, insa cele mai defectuoase unelte, atunci cand sunt utilizate de El, sunt mai bune decat uneltele cele mai destoinice, dar lipsite de ajutorul Lui." Samuel Chadwick

"Una dntre stratagemele cel mai des folosite de Satan este aceea de a ne opri din rugaciune. Cea mai buna metoda pe care ii place s-o foloseasca pentru atingerea acestui scop este sa ne faca sa ne multumim cu lucrurile pamantesti. Un om cu o viata asezata si tihnita nu vede nevoia de rugaciune. Doar atunci cand suntem purtati incoace si incolo de talazurile vietii ne vedem constransi sa ne rugam.

Shimbarile ne fac sa ne rugam fierbinte. Unii dintre noi, daca s-ar afla mereu intr-o stare de pace deplina si relaxare, ar inceta sa se mai roage Domnului. Insa, Dumnezeu a luat masuri pentru evitarea acestei catastrofe tocmai prin strapungerea sarmanei noastre vieti cu o multime de schimbari. Ziua ne topeam de caldura, iar noaptea tremuram de frig, pana cand a trebuit sa strigam: "Doamne, ajuta-ne!" Schimbarile reprezinta pretul pe care trebuie sa-l platim pentru a avea putere in rugaciune." (Dinsdale Young)

No hay comentarios:

Publicar un comentario